SALGSTEKSTER SKRIVETIPS

Sådan opbygger du din salgstekst

✎ Rikke Moos     🕮 Læsetid: 4 min.


Måden, du opbygger din salgstekst på, er afgørende for, om den virker eller ej. Det er ikke nok, at den er velformuleret og rammer læserens behov – du skal også præsentere indholdet på en måde, så læseren hænger på hele vejen. Og hvordan gør så du det?


Her er et klassisk værktøj, der kan hjælpe dig med at skabe et godt flow i dine salgstekster ...

AIDA-modellen

 

Når man taler om salgstekster, er det svært at komme uden om AIDA-modellen – M.T. Copelands klassiske model til opbygning af reklametekster. AIDA-modellen har overlevet siden 1925 og er stadig et af reklamebranchens foretrukne redskaber.

 

Tanken bag modellen er, at du bygger din tekst op, så den understøtter beslutningsprocessen i forbindelse med et køb. Det gør du ved at lade den følge følgende struktur:

Lad os tag et hurtigt kig på, hvad der gemmer sig bag bogstaverne A I D A:

Attention
Du starter med at fange læserens opmærksomhed (A) – typisk med en fængende overskrift eller et iøjnefaldende billede.

 

Husk, at modtageren som udgangspunkt ofte hellere vil lave noget andet end at læse din tekst – og at han i øvrigt bliver eksponeret for op mod 6000 forskellige marketingbudskaber dagligt (via internet, tv, radio, outdoor-reklamer, post mv.).

 

Det er hårde odds. Og netop derfor skal det ”flag”, du vifter med, være synligt og relevant.

 

Hent inspiration til fængende overskrifter i artiklen 7 overskriftmodeller der virker.

Interest

Når du har fanget læserens opmærksomhed, skal du skabe interesse for dit produkt (I). Her er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i modtagerens situation, og de udfordringer han står med – og fortæller, hvordan din løsning kan hjælpe, og hvilken værdi han får ud af den.

 

Han skal kunne identificere sig med det, du skriver. Føle at det er lige præcis ham, du skriver til. Hvis du vil ramme ham med dine ord, er du med andre ord nødt til at have et indgående kendskab til din læser. Derfor har du bl.a. andet brug for svarene på disse spørgsmål:


•    Hvad interesserer ham?
•    Hvad motiverer ham?
•    Hvad stræber han efter?
•    Hvad holder ham vågen om natten?

Desire
I tredje trin skal du sandsynliggøre, at denne løsning er den rigtige for læseren ved at gøre fordelene og udbyttet så attraktivt, at han ønsker at købe (D).

 

Du skal få ham til at indse, at dit tilbud er så uimodståeligt, at han ganske enkelt ikke kan undvære det. Også her er det vigtigt, at han oplever, at du forstår hans ønsker, udfordringer og behov.
 

Action
Endelig slutter du teksten af med at opfordre til, at læseren køber dit produkt, kontakter dig for at aftale et møde eller lignende (A) – altså dit call-to-action.

 

Her er det vigtigt, at du er ’klar i spyttet’. Tag ikke for givet, at han kan regne ud, at du gerne vil have ham til at gøre noget bestemt. Fortæl ham, hvad du gerne vil have ham til at gøre – og fortæl ham, hvad der sker, når han gør det.

Det var de store linjer i AIDA-modellen. Men hvad gemmer der sig egentlig bag de fire bogstaver? Det kan du bl.a. blive klogere på her

 

God fornøjelse!


    FORFATTER:


    Rikke Moos

    Rikke Moos er specialist i salgstekster – og en af landets førende undervisere på området. Hun er desuden forfatter til to bøger om marketing – og skaber af flere online-programmer.

     

    DEL GERNE:


    SKRIV EN KOMMENTAR:


    PRØV QUIZZEN:

    LÆS OGSÅ:

    KATEGORIER:

    • SALGSTEKSTER

    • SKRIVETIPS

    • CONTENT MARKETING

    • FUNNELS

    • BOGSKRIVERI

    E-BOG: 7 PSYKOLOGISKE TIGGERS

    AKTUELLE WORKSHOPS:

    Skriv skarpe salgstekster