Arnout Ruitenberg

Oké, dit is de plek waar ik mezelf in de derde persoon hoor op te hemelen, zodat jij overtuigd raakt dat ik weet waarover ik het heb. Niet echt mijn ding, daarom heb ik besloten te schrijven alsof ik aan een vriend schijf (wat in zekere zin ook zo is).

 

Wat wil je  van me weten?

 

Ik ben 44 jaar en woon in Ede, met de bossen van de Veluwe op loopafstand. Ik ben getrouwd met Eveline en samen hebben we drie kinderen. Het is mijn passie/werk/hobby te onderzoeken wat werkt om  om je energiepeil en mindset positief te beïnvloeden. Dat deel ik graag met jou en andere mensen.

 

Daarnaast ben oprichter en hoofdtrainer van Qi Art - School voor Tai Chi Qigong en Tai Chi Kungfu in Ede, won goud en zilver op het wereldkampioenschap Tai Chi in Taiwan (2018), drievoudig Nederlands Kampioen Tai Chi Pushing Hands (2016, 2017, 2018) en reis ik de wereld over om mijn Tai Chi te ontwikkelen.

 

Eerlijk gezegd, ik denk niet dat dit is wat je echt van me wil weten. Meer iets als: is de training van deze kerel mijn tijd en geld waard?

 

Het antwoord voor velen die dit lezen is: NEE.

 

Laat me dat uitleggen. In de afgelopen tien jaar dat ik coach en train, heb ik duizenden mensen begeleid. Van managers tot werkzoekenden, van twintigers tot tachtigers, van atleten tot zieke mensen. Al deze mensen pasten ruwweg in één van twee groepen: de 'thrillseekers', altijd op zoek naar nieuwe trends, en de nieuwsgierige onderzoekers. Een patroon dat door de jaren steeds duidelijker werd, is dit: de 'thrillseekers' haken snel af en nieuwsgierige, onderzoekende mensen houden vol.

 

De eerste groep is namelijk al van trend geswitcht voor er enig profijt heeft kunnen ontstaan. De tweede groep ontdekt gaandeweg welke vruchten een innerlijk sterke houding oplevert, koestert het en past het toe in het dagelijks leven.

 

Hoor je bij groep 1? Sorry, mijn trainingen zijn niet geschikt voor jou.

 

Zie jij jezelf in groep 2? Dan heb ik deze trainingen met liefde en plezier voor jou gemaakt!