Velkommen til gratiskurset! 

Lykke til på veien mot å skape magiske bilder!

 

 

Kurset er delt inn i 8 kapitler nedover siden, og følger metoden som proffene bruker.

 

Lurer du på noe underveis? Send oss en e-post til hurtigruten@cameralla.no.


"Kapittel 1 - Visjon"

I mer enn 5 år har vi studert hvorledes de profesjonelle fotografenes går frem for å skape magiske bilder. Dette har resultert i en læremetode som vi har gjort folkelig og inspirerende. Og, som mer enn 99% av våre kursdeltagere mener har hjulpet de fra å gå fra å knipse bilder til å skape magiske bilder. Vi kaller metoden for «Femstegsmetoden». Mange tror at magien ligger i kamera. Det gjør den bare delvis. Men det er personen bak kamera som er helt avgjørende. Det vil du oppleve allerede i første kapittel av dette kurset som handler om Visjonen.


"Kapittel 2 - Komposisjon"

Det andre steget handler om komposisjon. Å være god til å komponere bilder er ikke et talent du er født med. Alle kan lære seg å komponere gode bilder. Kunsten er å få det beste ut av enhver situasjon. Behersker du komposisjonskunsten får du dårlige motiver til å bli til greie bilder, greie motiver blir til gode bilder og gode motiver blir til magiske bilder. I dette kapittelet får du en smakebit fra kursene våre som handler om nettopp komposisjon. Og fortsatt er det deg bak kamera som er helt avgjørende. 


"Kapittel 3 - Komposisjon"

Her skal vi se enda mer på komposisjon. Nå skal vi komponere landskapsbilder, og vi skal fokusere spesielt på lysets betydning. Komposisjonstipsene du fikk i forrige kapittel kan også benyttes for landskapsfotografering. På tilsvarende måte som lysets betydning er like aktuell i alle andre former for fotografering. Ha dette i bakhode når du ser dette kapittelet. Nå skal vi fange lyset!


"Kapittel 4 - Kamerainnstillinger"

De aller fleste sliter med å komme i gang med manuelle innstillinger. Teorien er ikke så vanskelig, men det å få det omsatt til praktisk bruk er den mest vanlige utfordringen. Her vil du få noen enkle grunnregler du kan følge for å komme i gang med kamerainnstillingene. Så om du ikke behersker manuelle kamerainnstillinger så er du ikke alene. Men nå kan du gjøre noe med det. Du vil også finne inspirerende eksempler på hva du kan oppnå ved å ta kontroll over kameraet ditt. Med kontroll over kamera kan du skape spennende effekter.


"Kapittel 5 - Kamerainnstillinger"

Når du har lært deg manuelle kamerainnstillinger så har du bare skrapet på overflaten av alle mulighetene som ditt kamera byr på. Vet du hvordan du skal betjene lysmåleren eller histogrammet? Eller hvordan du beregner dybdeskarpheten? Og hvordan objektivene påvirker komposisjonen? I dette kapittelet skal vi se eksempler på dette og ikke minst bli kjent med hva som skal til for å få sylskarpe bilder. 


"Kapittel 6 - Redigering i Lightroom"

Ingen teknologi kan gjengi det øyet vårt ser helt korrekt. Og et bilde kan ikke gjengi varme, lukt stemning og alle andre forhold som påvirket vår opplevelse der og da når bilde ble tatt. Vi ser på en måte i film hvor vi kan påvirke lyssettingen av de ulike delene av scenen. Bilde er kun en digital gjengivelse av det kamera registrerer av lys. For at vi skal se bilde må denne digitale gjengivelsen omgjøres til form og farger. Og her er det mange muligheter for tolkning. Lærer du deg redigering kan du tolke dine bilder på din måte. Og dermed kan du skape større interesse omkring bildene dine og gjenskape øyeblikket slik du opplevde det.


"Kapittel 7 - Redigering i Photoshop"

Nå skal vi se nærmere på Photoshop og noen av mulighetene du finner i dette redigeringsverktøyet. Photoshop er verktøyet hvor du kan trylle med dine bilder. Der kan du gjøre alt fra enkelt å fjerne gjenstander som forstyrrer komposisjonen i bilde, til å endre himmelen, legg til objekter, retusjere portrettbilder og mye, mye mer. I dette kapittelet vil du ved hjelp av eksempler se hva dette verktøyet byr på av muligheter.


"Kapittel 8 - Presentasjon"

Nå skal vi til Antarktis. Verdens kaldeste og mest forblåste kontinent hvor mer enn 70% av alt jordens ferskvann befinner seg i form av is. Og vi skal se på hvorledes presentasjon av dine bilder påvirker seerne. Uansett om du skal poste bilder på sosiale medier, i en fotobok, henge bilder på veggen eller holde utstilling så påvirker måten du presenterer bildene dine på ditt publikum. Bli med på denne turen og se hvilken betydning historien bak bilde kan ha for din egen del.

Ønsker du å bli informert om fremtidige gratiskurs og webinarer?

 

Våre mest populære kurspakker

 

Vi har kurspakker for alle nivåer, ambisjoner og kameratyper. Husk på at du kan når som helst oppgradere til en mer omfattende kurspakke om du ønsker det. Er du i tvil om hvilken kurspakke som vil passe deg best? Kontakt oss gjerne på hurtigruten@cameralla.no!

FOTOSKOLEN

Denne kurspakken har en verdi på 19.999,-, men du kan nå ta FOTOSKOLEN for kun:

679,- første mnd

Deretter 254,- per mnd

  • Fotoskolen - MOBIL og GRUNNKURS er inkludert

  • Lær landskapsfotografering

  • Lær portrett-fotografering

  • Lær dyre-fotografering

  • Lær avanserte kamerainnstillinger

  • Lær redigering i Photoshop

  • Konkurranser og webinarer

  • Hjelp fra fotograf ved behov

Kursmateriale: + 40 timer

GRUNNKURS

Denne kurspakken har en verdi på 3999,-, men du kan nå ta GRUNNKURS for kun:

509,- første mnd

Deretter 169,- per mnd

  • Fotoskolen - MOBIL er inkludert

  • Lær mer om komposisjon

  • Lær manuelle kamerainnstillinger

  • Lær redigering i Lightroom

  • Hjelp fra fotograf ved behov

  • Konkurranser og webinarer

Kursmateriale: + 11 timer

Fotoskolen - MOBIL

Denne kurspakken har en verdi på 3999,-, men du kan nå ta Fotoskolen -  MOBIL for kun:

339,- første mnd

Deretter 84,- per mnd

  • Lær full utnyttelse av din mobil

  • Lær redigering på din mobil

  • Lær komposisjon på din mobil

  • Månedlige Tips & Triks

  • Hjelp fra fotograf ved behov

  • Konkurranser og webinarer

Kursmateriale: 7,5 timer

Læregaranti

Tar du ikke bedre bilder innen 14 dager får du pengene tilbake


Cameralla Photo Academy

Kristinelundveien 6, 0268 Oslo, Norway

hurtigruten@cameralla.no

(+47) 90858919