Program för Finding Family Together LIVE 2020

Släktforskarkonferens online 2-4 oktober 

En hel helg full av inspiration.

Föreläsningar, Workshops, Utställare, Marknadstorg och mycket mer.

Inspiration och gemenskap är våra ledord för FFT Live! Vi är övertygade om att ni kommer bli inspirerade! 

Vi börjar fredag kväll med att presentera helgens program och sponsorer. Dessutom får ni möta ingen mindre än Niklas Källner, programledare i Arvinge Okänd. 

 

Niklas kommer att berätta lite om hur de jobbar med programmet. Men framförallt kommer han att inspirera kring hur vi kan locka information ur de människor vi möter. Hur triggar man minnet av något som hände för 30 år sedan? 

På lördag och söndag har vi delat in programmet i 3 spår - Släktforskning, DNA-släktforskning och Workshops. Passen går parallellt i respektive spår, så vi är medvetna om att det kan vara svårt att välja! Alla pass under lördag och söndag spelas in, så du kan välja att se det du inte hinner med i efterhand. Du har tillgång till inspelningarna under ett år. 

    Spår: Släktforskning  

    presenteras i samarbete med tidningen Släkthistoria

    Möt Våra föreläsare

    Andrea Kjellerup, Släktforskare

    Andrea gillar ny teknik och till vardags jobbar hon som konsult inom IT och projektledning i eget företag. Hon gillar att utforska både sin egen släkthistoria och att hjälpa andra vidare i sin släktforskning, gärna med DNA som hjälp. 

     

    Arkivera sociala medier för framtidens släktforskning är en föreläsning som handlar om hur vi sparar händelser på sociala medier så att de inte riskerar att gå förlorade. Idag delar vi viktiga händelser i livet som vigslar, barns födelse och förlovningar på sociala medier. Sådant som tidigare annonserades i tidningar finns nu på Facebook och Instagram istället. Hur kan vi arkivera detta på ett säkert sätt så att gratulationer och hälsningar inte går förlorade? Vad händer med våra konton på social medier när vi går bort? Vilka inställningar och alternativ  kan vi förbereda redan nu? Riktar sig till alla som idag använder Facebook, Instagram eller liknande.

    Tid: Lördag 3/10 kl. 15

    Eva Dahlberg, Släktforskare

    Eva har släktforskat i över 40 år och älskar släktforskning och de metoder och verktyg som finns.  Hon har hållit föredrag och skrivit kortare och längre artiklar i föreningsvärlden sedan 2002. 

    Kvalitet i släktforskningen - inte bara en fråga om källhänvisningar. Även en bra källhänvisning kan leda fel. Likaså kan de källor du använder vara missvisande. 

    Tid: Lördag 3/10 kl. 12.30

     

    Foto: Per Jonsson, Pellewood AB

    Lennart Guldbrandsson, Författare

    Lennart Guldbrandsson är författare, skrivcoach och lektör sedan mer än tio år. Han har gett ut över tjugo böcker, varav den senaste heter Din självbiografi. Läs mer på www.elementx.se 

     

    Skriv din släkts historia. Hur gör du för att skriva en intressant biografi över dig eller din släkt? I den här presentationen får du handfasta tips på hur du kommer igång och faktiskt avslutar ditt bokprojekt.

    Tid: Söndag 4/10 kl. 14.00

    Malin Wermelin, Familjehistoriesökare

    Malin älskar möten, är nyfiken och drivs av att förstå samband och sammanhang. Hon har alltid tyckt om att lägga pussel. Det här är hennes största, där ännu många bitar saknas. Släktforskning för henne handlar lika mycket om att hitta sig själv i nuet, som att söka spår efter sådant som varit.

     

    De försvunna Amerikaåren. Föreläsningen handlar om en sökande-resa på närmare trettio år, som börjar med två svartvita foton. De enda ledtrådar familjen hade efter farfars nedtystade 20 år i Amerika innan han flyttade hem till Sverige och bildade familj. Resan snirklar sig fram genom mystiska sammanträffanden, bleknade Amerikabrev, övergivna präriesamhällen i Kanada och många magiska möten på vägen. De sökte inte efter släktingar, utan vetskap och förståelse, men fann inte bara ett sammanhang, utan också vänner för livet och insikter om sig själva. 
     

    Föreläsningen kan intressera den som behöver inspiration att inte ge upp när läget känns hopplöst, och emigrantforskare som känner igen sig i frågeställningarna och de starka band som kan knytas över haven. 

    Tid: Söndag 4/10 kl 11.15

    Maria Bouroncle, Författare

    Maria är efter en lång karriär med internationellt biståndsarbete i bland annat Helsingfors, Köpenhamn och Washington DC sedan ett drygt år tillbaka i sin hemstad Göteborg som författare på heltid. 

    Hur jag hittade en barnamörderska i familjen. Maria snubblade över en nedtystad familjetragedi – att hennes mormors syster dränkte sina tre barn. Hon blev besatt av att försöka förstå gammalmostern, som hon mindes väl från sin barndom, och började en sju år lång resa bland rättsprotokoll, polisförhör, sjukjournaler och andra arkiv för att skapa en berättelse av det hon hittat. Resultatet: debutromanen Det kom för mig i en hast – historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson som utspelas 1929. 

    Tid: Söndag 4/10 kl. 10.00

    Niklas Hertzman, ArkivDigital

    Niklas har släktforskat i över 30 år och jobbat med digitalisering av historiskt material i snart 20 år. Han är fortfarande nyfiken på nya handlingar och nya sätt att öka tillgängligheten för alla som är intresserade. Att förmedla kunskap både när det gäller den vanliga släktforskningen och DNA-släktforskning är något Niklas brinner för.

    ArkivDigital - Nya möjligheter och nyheter är ett föredrag om ArkivDigital, vilka nyheter som kommit den senaste tiden och vilka möjligheter man har som användare att släktforska med hjälp av ArkivDigital. 

    Tid: Lördag 3/10 kl. 11.00 

    Stina Loo, Släktforskare

    Stina har släktforskat sedan kyrkoböckerna digitaliserades och har stort intresse både för historia och för att göra listor i Excel. Framför allt tycker hon om att hjälpa andra  att få ordning på sina rötter i sydvästra Småland. Medarbetare och tidigare krönikör i Släkthistoria, nu skribent på egna vingar. 

    Markarydsregistret - en rekonstruktion är ett föredrag där Stina berättar om hur hon gått tillväga för att rekonstruera Markaryds uppbrunna kyrkböcker, om motgångar och hjälp på vägen. Föredraget är intressant för dig som vill rekonstruera kyrkböcker, för dig som forskar i svårforskade församlingar och särskilt för dig med rötter i Markaryd.

    Tid: Söndag 4/10 kl. 12.45 

    Thomas Fürth, Historiker och släktforskare

    Thomas har släktforskat sedan över 30 år. Han är väl förtrogen med släktforskning i Centraleuropa men även i Sverige,  Författare till handboken Släktforska utanför Norden och Judisk släktforskning.

    Släktforska utanför Norden. Föreläsningen riktar sig till den som söker sina rötter utanför de nordiska länderna. Hur gör man. Vad är viktigt att först ta reda på i svenska arkiv innan man söker sig till arkiv i det gamla hemlandet. Vilka digitala resurser finns i olika europeiska länder och i andra delar av världen. Hur läser man dokument på språk som man inte behärskar. Vad finns för olika verktyg och info på olika wikisidor online.

    Tid: Söndag 4/10 kl. 15.15


    Foto: Marie-Therese Karlberg

    Torgny Larsson, Släktforskare

    Torgny är född och uppvuxen på en gård i nordvästra Blekinge där alla anor han hittat var bönder som verkade ta sitt ansvar i socken. Dock var det många släktingar som emigrerade och han har besökt flera släktingar i USA och även haft amerikabesök. Torgny håller kurser på Malmö Släktforskarförening sedan 15 år och är även aktiv i föreningen DIS som fadder.

    Olika sätt att presentera och bevara sin släktforskning. En generell genomgång av de möjligheter som finns för att på olika sätt presentera eller på andra sätt dela med sig av sin släktforskning, dels i fysisk form, dels i digital form. 

    Tid: Lördag 3/10 kl. 13.45

    Ulrika Nordenstam, Innovatör

    Entreprenör, innovatör och lärare. Ulrika kombinerar gärna sitt yrke med sin erfarenhet och skapar något nytt. Att lösa problem som gagnar flera och som utmanar hennes kreativa sida är det Ulrika brinner för.​

    Säg det i en ljudbok. Att skapa framtidens historia. Alla har vi någon vars röst vi saknar. Historier vi hört men inte riktigt minns. En förälder eller äldre släkting vars berättelser bleknar och glöms bort. Ett barns första ord och filosofiska tankar om livet. Det började som en jakt på den perfekta presenten och slutade i ett verktyg för att bevara röster och berättelser för framtiden. Hör Ulrikas berättelse om hur allt började och vad som därför nu är möjligt för var och en. Att bevara sin historia i en personlig ljudbok.

    Tid: Lördag 3/10 kl. 16.15

    Spår: DNA-släktforskning
    presenteras i samarbete med

    Finding Family Together - gemenskapen för DNA-släktforskare  

    Möt Våra föreläsare

    Christer Carmevik, Släktforskare

    Christer brinner för DNA-släktforskning. Hans inställning är att om det inte är möjligt idag , kommer utvecklingen att göra det möjligt imorgon. Man får inte ge upp! 

     

    Jakten på farfars farfar. Att försöka spåra en okänd fader fyra generationer bakåt kan kännas näst intill omöjligt, om man vet vad DNA-släktforskning innebär. Men med tid, tur och mycket släktforskande kan det ändå bli möjligt. Förhoppningsvis kan denna föreläsning ge hopp om att chansen finns, bara man inte ger upp.

    Tid: Söndag 4/10 kl. 15.15

    Christina Sagersten, Finding Family

    Christina är DNA-släktforskaren som brinner för att hjälpa människor att hitta sina biologiska rötter. Hon tog sitt första DNA-test 2012 och har sedan 2015 arbetat professionellt med att hjälpa människor hitta släktingar och förstå sina DNA-resultat. Christina är grundaren av Finding Family Together - gemenskapen för DNA-släktforskare och driver nystartade Släktforskarpodden.

     

    Pappa vem är du? Lös din släktgåta med DNA är en föreläsning för dig som har en okänd ana i ditt släktträd. När man letar okända släktingar handlar det inte bara om att tolka DNA-resultat. Du kommer få olika aspekter som Christina tycker är viktiga att ha med sig på resan. För det är en resa. En resa i tid och rum och inte minst en resa i känslor.  Du kommer ställa dig hundratals frågor på vägen och kanske få svar på hälften om du har tur. 

    Tid: Lördag 3/10 kl.13.45

    Eva Dahlberg, DIS

    Eva är vice ordförande i Föreningen DIS. Hon har släktforskat i över 40 år och älskar släktforskning och de metoder och verktyg som finns.  Hon har hållit föredrag och skrivit kortare och längre artiklar i föreningsvärlden sedan 2002. 

     

    Använd Disgen i din DNA-släktforskning
    När man släktforskar, med eller utan DNA, underlättar det att ha ett bra släktforskningsprogram. Disgen är ett släktforskningsprogram som utvecklas av Föreningen DIS – Sveriges största släktforskarförening. Programmet har på senare år fått flera funktioner för DNA-släktforskaren. Eva kommer att visa dessa och andra användbara funktioner i Disgen 2019 som gör din släktforskning enklare.  Föreningen DIS har även databasen Disbyt och ger ut tidningen Diskulogen.

     

    Tid: Söndag 4/10 kl. 12.45

     

    Foto: Per Jonsson, Pellewood AB

    Fredrik Mejster, Släktforskare

    Nyss 30 år fyllda är Fredrik ändå en av våra mest kunniga släktforskare. Fredrik är ansvarig släktforskare bakom TV-succén "Allt för Sverige" sedan 2015, uppskattad krönikör i tidningen Släkthistoria, arkivarie på Uppsala stadsarkiv och mycket mer.  Han har hållit kurser inom släktforskning och varit engagerad i olika släktforskarföreningar. Han gör även en del släktforskningsuppdrag via eget företag.


    Jakten på en okänd farfar. Föreläsningen handlar om hur jag i 14 års tid letat i arkiv och DNA-databaser efter min mormors biologiska farfar. På vägen har jag hittat honom, blivit av med honom och sedan hittat honom på nytt. Där emellan har jag också hittat en ny morfar och några andra helt okända släktingar. ​Föreläsningen kommer varva personliga berättelser med tips och metodik, DNA-verktyg m.m. Jag vill särskilt lyfta några olika DNA-matchningar längs vägen som betytt mycket.

    Tid: Lördag 3/10 kl. 16.15

    Henrik Erngren Othén & Maria Johansson, Adopterade

    Henrik lämnades vid födseln till ett barnhem i en ort utanför Busan, Sydkorea. När han var ett par månader gammal adopterades han till Östervåla. Maria övergavs på gatan i Busan och hittades av en polis som lämnade henne på ett barnhem. När hon var i tvåårsåldern blev även hon adopterad, till Staffanstorp. 2017 tog de varsitt DNA-test för att få reda på mer om sitt ursprung. Det förändrade deras liv.


    Möt mig i Stockholm. Möt syskonen Henrik och Maria i en intervju om vad som drivit dem att söka sina rötter, hur deras resa varit och vad de upptäckt på vägen. Hur är det att  lära känna biologiska syskon i vuxen ålder och hur var det där första mötet i Stockholm?

    Tid: Söndag 4/10 kl. 10.00

    Jeanette Sahlholm, Släktforskare

    Jeanette är en släkt- och DNA forskare som arbetar som registrator med koppling till Svenska kyrkans arkiv. Omständigheter har gjort att hon ofrivilligt blivit duktig på att lösa okända fäder med DNA. Övriga intressen är hundar och att lägga stora pussel.


    Trägen vinner - tre generationer av falska och okända fäder. Föreläsningen handlar om hur ett DNA prov visade att fel far var registrerad. Hur vi i sökandet efter den rätta fadern stötte på tre generationer av felaktiga och okända fäder, och slutligen även en vikingakung.

    Tid: Lördag 3/10 kl. 11.00

    Jonny Perl, DNApainter

    Jonny är en släktforskare, DNA-entusiast och webbutvecklare som är bosatt i London.. Han är skaparen och grundaren av dnapainter.com, en webbsida som innehåller en mängd olika populära verktyg för DNA-släktforskare. Jonny är född i Belfast, Nordirland, med rötter från Irland, England och Tyskland.

     

    Get started with chromosome mapping. Jonny guidar dig på ett pedagogiskt och humoristiskt sätt genom grunderna för kromosommålning. D.v.s. att knyta unika bitar av ditt DNA till en specifik förfader. Att sortera vilka DNA-bitar du själv har ärvt från en ana hjälper dig att hitta ledtrådar till hur du är släkt med dina matcher. 

    Tid: Lördag 3/10 kl. 15.00. OBS! Denna föreläsning hålls på engelska!

    Linda Kvist, Dnacoachen

    Linda är en teknikintresserad, envis egenföretagare med passion för dna och släktforskning. Hon har varit aktiv inom karate, med både EM och SM medaljer i bagaget, därtill ett genomfört maraton i New York. Och definitivt hundmänniska.

     

    Mål - så blir din genväg roligare. Har du tagit ett dna-test, fått resultatet och tänker "Vad gör jag nu?" Du är inte ensam, det är en av de vanligaste frågorna som dyker upp i olika forum. Den här föreläsningen kommer att hjälpa och inspirera dig att sätta upp mål i din dna-forskning så att du kan komma igång på riktigt och inte planlöst sitta och klicka runt i din träfflista. Du kommer att få tips på strategier hur du kan jobba för komma framåt i din forskning. Har du ett mål blir genvägen roligare. Den här föreläsningen riktar sig främst mot nybörjare i dna-släktforskning eller personer som vill få en nystart.

    Tid: Söndag 4/10 kl . 11.15

    Sandra Englund, Släktforskare

    Sandra Englund, 47 år, är uppvuxen och bor i Gävle. Arbetar som lärare och pedagog inom foto på en gymnasieskola och på Kulturskolan i Gävle. Utöver det frilansar hon bland annat som fotograf och dramapedagog. Intresse och nyfikenhet för släktforskning har alltid funnits men kom inte igång förrän hon var 41. Sandra älskar att träffa och lära känna människor, besöka och uppleva nya platser och skulle vilja resa mycket mer än vad hon gör.

    DNA skingrar den vita lögnen. När Sandra tar ett DNA test hittar hon familjehemligheterna som tystats ner. Det visar sig att hon är 50% romani, av resandefolk. En stark berättelse om att omfamna sitt ursprung. En berättelse om att söka sina rötter när det inte finns ett land att besöka. En berättelse om en del av Sveriges mörka och rasistiska historia. 

    Tid : Lördag 3/10 kl. 12.30

    Foto: Gunilla Nordlund

    Tomas GH Johansson, Släktforskare

    Tomas GH Johansson är en  släktforskande, matematiklärare att räkna med! Han började släktforska 1978. Tomas håller inspirerande endagskurser i paleografi med inriktning på 1700-talets skrivstil varvat med diverse forskartips, samt föredrag och kurser om släktforskning med DNA.​

    Var kommer ditt DNA ifrån? Föreläsningen är tänkt att väcka intresse för dina DNA-segment. Upplev lyckan att finna från vem och vilket geografiskt område ett visst DNA-segment härstammar. Detta är spännande och värdefull kunskap för att bevisa anor och släktskap, kända som okända. Du bjuds på en föreläsning med lite grundläggande teori, samt några exempel och ett överraskande resultat.. Föreläsningen passar alla som är nyfikna på vad DNA-test kan ge.

    Tid : Söndag 4/10 kl. 14.00

    Spår: Workshop

    presenteras i samarbete med MyHeritage 

    Möt Våra workshopledare

    Christina Sagersten, Finding Family

    Christina är DNA-släktforskaren som brinner för att hjälpa människor att hitta sina biologiska rötter. Hon tog sitt första DNA-test 2012 och har sedan 2015 arbetat professionellt med att hjälpa människor hitta släktingar och förstå sina DNA-resultat. Christina är grundaren av Finding Family Together - gemenskapen för DNA-släktforskare och driver nystartade Släktforskarpodden.

     

    What are the odds? En workshop för dig som försöker pussla in en DNA-träff i ditt släktträd, eller dig själv i dina DNA-träffars träd. Med hjälp av verktyget What are the odds (WATO) får du hjälp att se hur sannolikt olika släktskap är utifrån mängden DNA ett antal personer delar. 

    Tid: Söndag 4/10 kl. 14.00

    Eva Dahlberg, Släktforskare

    Eva har släktforskat i över 40 år och älskar släktforskning och de metoder och verktyg som finns.  Hon har hållit föredrag och skrivit kortare och längre artiklar i föreningsvärlden sedan 2002. 
     

    Emigrantforskning – råd och tips för att hitta dina utvandrareFörutsättningarna för att söka släktens emigranter har väsentligt förändrats det senaste decenniet. Samtidigt är det fortfarande på en del sätt förra seklets metoder som gäller, allt finns inte på internet. Eva vill genom att visa på olika källor, verktyg och leverantörer inspirera dig att söka mer och att försöka dig på att leta i källmaterialet själv för att komplettera ditt släktträd. 

     

    Två bonustips är:

    1) börja alltid med bouppteckningar i Sverige när du söker en utvandrare

     2) köp eller låna Släktforskarförbundets handböcker ”Emigrantforska på nätet” och ”Släktforska utanför Norden” samt häftena ”Släktforska i Norden” där det finns en del var för Danmark, Finland och Norge


    Tid: Lördag 3/10 kl. 16.15

     

    Foto: Per Jonsson, Pellewood AB

    Fredrik Mejster, Släktforskare

    Nyss 30 år fyllda är Fredrik ändå en av våra mest kunniga släktforskare. Fredrik är ansvarig släktforskare bakom TV-succén "Allt för Sverige" sedan 2015, uppskattad krönikör i tidningen Släkthistoria, arkivarie på Uppsala stadsarkiv och mycket mer.  Han har hållit kurser inom släktforskning och varit engagerad i olika släktforskarföreningar. Han gör även en del släktforskningsuppdrag via eget företag.


    "Klä på" dina anor. Vill du veta mer om dina släktingars liv? Det här är en workshop för dig som vill lära känna dina förfäder på djupet och som inte räds att bläddra i annat än kyrkböcker. Fredrik går igenom och tipsar om hur du genom olika typer av källmaterial kan lära känna personerna bakom namnen och datumen. Han pratar om händelser som gjort avtryck i arkiven, var handlingarna sparats och vilken information som du kan få ta del av.

    Tid: Söndag 4/10 kl.12.45

    Linda Kvist, Dnacoachen

    Linda är en teknikintresserad, envis egenföretagare med passion för dna och släktforskning. Hon har varit aktiv inom karate, med både EM och SM medaljer i bagaget, därtill ett genomfört maraton i New York. Och definitivt hundmänniska.

     

    Vilket test ska jag välja? Har du funderat på att ta ett DNA-test, men tycker att det känns som en djungel av bolag och tester? I den här workshopen går Linda igenom för- och nackdelar med de olika bolagen och testerna. Du får chans att hitta testet som passar just dig. 


    Tid: Lördag 3/10 kl. 13.45 

    Maria Bouroncle, Författare

    Maria är efter en lång karriär med internationellt biståndsarbete i bland annat Helsingfors, Köpenhamn och Washington DC sedan ett drygt år tillbaka i sin hemstad Göteborg som författare på heltid. 

    Att skriva biografiskt. Har du funderat på att skriva en släktbok?  Det finns mycket att tänka på och många spännande aspekter. Det diskuterar vi i denna workshop. Ta chansen att ställa dina frågor och kom igång med ditt bokprojekt. 

    ​Tid: Lördag 3/10 kl 11.00

    Mia Skott, Historiker

    Som historiker fångar Mia kvinnors liv utifrån deras eget perspektiv. Fokus är främst på självständigt yrkesverksamma tapetmakerskor och konstnärinnor under 1700-talet, men hon har ofta lockats att utforska även andra tiders kvinnor. Mia har förmedlat sina många upptäckter och händelserika äventyr i arkiven med entusiasm och kunnighet i över tio år, bland annat genom föredrag, artiklar, Instagram, arkivevenemang och snart också som författare.


    Konsten att finna en kvinna i det förflutna är en workshop för dig som längtar efter en injektion av inspiration och vägledning till det kvinnohistoriska detektivarbetet. Mia kommer att introducera en översiktskarta för den vetgirige att lättare kunna hitta och tolka källor om våra föregångares liv och gärningar. Praktiska sökvägar och kreativa knep varvas med illustrativa exempel från Mias egen forskning och anekdoter från arkivens djup.

    ​Tid: Lördag 3/10 kl 15.00

    Niklas Hertzman, ArkivDigital

    Niklas har släktforskat i över 30 år och jobbat med digitalisering av historiskt material i snart 20 år. Han är fortfarande nyfiken på nya handlingar och nya sätt att öka tillgängligheten för alla som är intresserade. Att förmedla kunskap både när det gäller den vanliga släktforskningen och DNA-släktforskning är något Niklas brinner för.

    Så här släktforskar du med ArkivDigital är en workshop om ArkivDigital. Ta chansen att få tips och ställ dina frågor. 

    Tid: Söndag 4/10 kl.15.15

    Sanja Streuli, Föreläsare

    Sanja är passionerat intresserad av att bidra till att alla människor tar sin rättmätiga plats i livet och på alla dess scener. Att de hittar sin röst och ger uttryck för det de faktiskt kan, känner och vill. Hon är som person varm, entusiasmerande och dessutom modig när och där det verkligen behövs. 

    Tag plats. Äg din scen. Om hur du berättar så att man vill lyssna.  Min workshop är kanske lite utanför släktforskar/DNA-ämnet. Den handlar om hur vi förmedlar och tolkar budskap. Över 90% av vår kommunikation är icke-verbal och därför är vår röst, gester, mimik, kropp etc. våra viktigaste kommunikationsverktyg. Genom att dra paralleller till filmens och teaterns värld visar jag hur vi kan göra för att verkligen  nå fram och göra avtryck. Självklart talar jag om ordens betydelse också, liksom jag lutar mig mot forskning kring våra beteenden och hur vår hjärna fungerar. Alla som i någon form förmedlar sin kunskap/forskning till andra har stor nytta av denna föreläsning och av att få några praktiska tips på hur man blir en bättre berättare, en som verkligen kan fängsla sin publik. 

    Tid: Lördag 3/10 kl. 12.30

    Fotograf: Amanda Stiverius

    Torgny Larsson, Släktforskare

    Torgny är född och uppvuxen på en gård i nordvästra Blekinge där alla anor han hittat var bönder som verkade ta sitt ansvar i socken. Dock var det många släktingar som emigrerade och han har besökt flera släktingar i USA och även haft amerikabesök. Torgny håller kurser på Malmö Släktforskarförening sedan 15 år och är även aktiv i föreningen DIS som fadder.

    Källor till gårdars och byars historia. Människor har levt på gårdar i byar i tusentals år. Vilka källor finns till deras historia? Vi kommer i workshopen titta på följande frågeställningar: Vilka bodde i byarna och vilka regler gällde i en by? Vilka ägde eller brukade en viss gård? Vad betalade man i skatt? Finns det några gamla kartor, och vad hände vid skiftesreformerna på 1800-talet? Kan man hitta gamla lagfarter och vad kan finnas i domböcker?

    Tid:  Söndag 4/10 kl 11.15

    Ulrika Nordenstam, Innovatör

    Entreprenör, innovatör och lärare. Ulrika kombinerar gärna sitt yrke med sin erfarenhet och skapar något nytt. Att lösa problem som gagnar flera och som utmanar hennes kreativa sida är det Ulrika brinner för.​

    Time to tell - Säg det i en ljudbok.  Workshop där du får chans att testa den alldeles nya appen Time to tell och lära dig bevara din personliga historia i en ljudbok.

    Tid: Söndag 4/10 kl . 10.00

    © Copyrights 2020 by Finding Family Together - Christina Sagersten MODi AB . All Rights Reseved.