Rezidentu sasniegumi un atsauksmes

Atsauksme par Vocal Master meistarklasēm

Zane Studena

Esmu ļoti pateicīga "Vocal Master" komandai un īpaši Annijai par šī kursa izveidošanu. Katra nodarbība ir samaksāto eiro vērta! Kursā mēs iegūstam ārkārtīgi bagātīgu informāciju - ieguldītais darbs un "Vocal Master" puses ir milzīgs, lai mēs varētu saņemt ļoti, ļoti, ļoti labu un vērtīgu informāciju. 

 

Viss kurss tiešām ir ļoti pārdomāts un strukturēts, lai mēs kā rezidenti iegūtu vislielāko labumu no mācību procesa. Visu tēmu un vingrinājumu secība labi izplānota. 

 

Man kopš mazotnes ir bijusi saistība ar mūziku un dziedāšanu, bet, - pieļauju, ka līdzīgi kā vairumam latviešu - standartā tā ir bijusi kordziedāšana, klasiskā dziedāšana. Biju pieradusi pie savas vokālās "varēšanas" un domāju, ka, piemēram, dziedāt funk vai soul mūziku man nav sasniedzams. Tagad saprotu, ka ir gan sasniedzams! Esmu milzīgi pateicīga Annijai par viņas lielo ieguldījumu šī kursa veidošanā - īstenībā man šī kursa mācīšanās un pilnveidošanās ir kā viena mana sapņa piepildīšanās! 

 

Protams, ja rezidentam ir kāda muzikāla izglītība vai izpratne, tad noteikti tas palīdz pie mācīšanās, bet Annija tik labi izskaidro visu, ka, man šķiet, pilnīgi jebkuram arī bez priekšzināšanām viss būtu pilnīgi skaidrs! Turklāt kursā pie attiecīgās tēmas papildus ir izveidotas video nodarbības par mūzikas teoriju tiem, kuriem nav priekšzināšanu mūzikā - kolosāls materiāls! Tā ka tiešām par visiem ir padomāts!

 

 Man ļoti patīk, ka ik pa laikam atskaitei ir jāiesniedz kāds manis iedziedāts ieraksts - par katru Annija izsaka vērtējumu, konstruktīvu kritiku un ieteikumus, ko uzlabot. Tas lieliski palīdz mācoties. Apbrīnojami, ka viņa caur ierakstu spēj noteikt, ko es, visticamāk, esmu darījusi nepareizi un kur ko vajag pamainīt. Tiešām tā arī ir! 

Man kolosāli vērtīga bija 5.moduļa nodarbība divās daļās par vokālajiem efektiem - fantastisks materiāls. Iepriekš domāju, ka, piemēram, ja kāds dzied "distortion", tad viņam noteikti vienkārši ir tāds balss tembrs. Bet nē - tas, tāpat kā daudzi citi, ir vokālie efekti, ko var iemācīties principā katrs, kurš vēlas, izpildīt spilgtākam dziedājumam. 

 

Ļoti interesants ir katra mūzikas žanra apskats un jaunu attiecīgā žanra dziesmu mācīšanās. Interesanti atpazīt, kurš žanrs ir "savējais", jo ir tomēr arī tādi, kuros es sevi "neatrodu". Bet tas ir pilnīgi normāli, jo katram jau ir sava iekšējā mūzikas izjūta, gaume galu galā, ar ko sasaucas katras mūzikas skanējums. Kad šo rakstu, esmu šobrīd 9.modulī, kur mācāmies Funk, būs vēl Rock un Country. Līdz šim par "savējiem" gribu nosaukt Jazz, Soul, RnB, Funk. Savukārt Blues un Rock 'n Roll manī atbalsojumu neatrada :) Ar nepacietību gaidu tālākos žanrus - īpaši muzikālo teātri! 

 

Par Anniju:

 

Annija ir fantastiska pasniedzēja ar izcilu skolotājas talantu. Kad viņa paskaidro, viss top pilnīgi skaidrs. Viņa vienmēr atrod vairākus veidus un salīdzinājumus, kā izskaidrot lietas - no dažādām pusēm, lai tiešām atrastu katram klausītājam pieeju. Stāstījums vienmēr ir aizraujošs un interesants - vai tas būtu kāda mūzikas žanra apskats vai gluži vienkārši jauna vingrinājuma izskaidrojums un demonstrācija - viss ir tik interesanti, kā Annija to prot pasniegt. Annija ir arī ļoti iedvesmojoša persona - viņa palīdz noticēt sev un savām muzikālajām spējām. 

 

 

Es dažreiz nobrīnos, kā Annija burtiski spēj paredzēt uz priekšu, kādi vien jautājumi varētu studentiem rasties mācīšanās procesā. Kad, klausoties kādu jaunu nodarbību, man sevī rodas jautājums, jau drīz Annija tiešām uz to atbild nodarbības ierakstā. Tāpēc tiešām ar pārliecību saku, ka nodarbību materiāls ir ļoti daudzpusīgs un bagāts. 

 

 

Man arī ārkārtīgi patīk Annijas mūzikas gaumes izjūta - vienlaikus ar dziedāšanas spēju paplašināšanu viņa māca un iesaka veidot dziedājumu harmonisku un gaumīgu, lai tas būtu ne tikai mūsu vokālo spēju izrādīšana, bet arī lai tas varētu būt baudījums tiem, kas klausās.

 

 

Dalies ar šo rakstu:

CITI RAKSTI

  • Kādēļ lielākajai daļai ir neērti dziedāt un tas paliek tikai dušai vai dezodoranta pudelei spoguļa priekšā?

    Rezidentu piedzīvojumi

  • Kādēļ mums neizdodas iekarot Rietumu mūzikas tirgu?

    Eksperta padomi

  • Rezidentu sadarbība - online skolas sapnis!

    Rezidentu sasniegumi

  • Baiba Ozoliņa izdod savu pirmo videoklipu

    Rezidentu sasniegumi

KATEGORIJAS

  • Rezidentu piedzīvojumi

  • Eksperta padomi

  • Mini nodarbības

  • Rezidentu sniegums un atsauksmes

  • Vocal Master KIDS

PIESAKIES!

Piesakies BEZMAKSAS meistarklasei,

kurā mēs izstāstāstīsim:

 

- Kādēļ ‘’šķībā’’ dziedāšana nav saistīta ar dzirdi un kā pilnīgi ikviens dzirdīgs cilvēks var iemācīties noturēt melodiju

- Pamata 2 nianses, kas atšķir klasisko un kora dziedāšanu no populārās mūzikas dziedāšanas

- Kādi ir 3 galvenie balss reģistri un kā tos pārvaldīt

- Un vēl daudz ko interesantu!

 

Uzzināsi arī kā notiek apmācības mūsu meistarklasēs un kā arī Tu vari iemācīties pārvaldīt savu balsi tā kā to dara pasaules labākie dziedātāji. Tiekamies!

Rīga, Latvija

vocal@vocalmaster.lv

+371 22 555 552

© Vocal Master Latvia. All Rights Reserved.